новини

В Академії відбувся випуск офіцерів-магістрів заочної форми навчання (відео)

11.06.2020 13:58

Цього року Національну академію Національної гвардії України закінчили більше 80 випускників оперативно-тактичного факультету, п’ятеро з яких отримали диплом з відзнакою. Від сьогодні, офіцери оперативно-тактичного рівня мають на руках довгоочікуваний диплом із кваліфікаціями згідно обраних спеціальностей. Випускники, які навчалися в Академії, проходять службу в різних військових формуваннях України, а саме в Національній гвардії, Збройних силах та Державній прикордонній службі України. Впродовж трьох років з офіцерами оперативно-тактичного рівня було проведено низку практичних занять, комплексні польові виходи, а наприкінці навчання всі складали державні підсумкові іспити та захищали магістерські роботи. Офіцери, які здобували освіту на заочній формі навчання отримали дипломи із дотриманням всіх карантинних заходів.

Під час урочистого шикування зі словами привітання від командувача Національної гвардії України, а також від себе особисто, до випускників звернувся начальник Національної академії НГУ генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

«Шановні офіцери, багато хто з вас вже має чималий військовий досвід служби як у лавах Національної гвардії України, так і в Збройних силах України. Але, незважаючи на це, ви зробили дуже важливий, хоч і непростий крок. Будьте певні, всі випробування з якими ви стикалися впродовж навчання були того варті, адже ґрунтовна освіта – найкраща інвестиція в майбутнє. А якщо додати досвід, який ви отримали в процесі навчання – це можливість більш швидкого просування кожного офіцера по кар’єрним сходам, - наголосив генерал-лейтенант Сергій Соколовський. - В подальшому пам’ятайте про навчальний заклад, який надав вам можливості для розвитку, викладачів, які збагатили вас необхідними знаннями та побратимів з якими протягом трьох років крокували пліч-о-пліч. Будьте вірними державі та її народу, своїм рідним та військовій справі!».

Цього року диплом з відзнакою отримав начальник відділу євроатлантичної інтеграції Академії підполковник Василь Омельченко. Три роки навчання для офіцера-випускника були швидкими та насиченими, а свою вдячність за отримані знання та досвід він виголосив під час звертання до особового складу Академії Нацгвардії та побратимів-випускників.

«Три роки ми здобували освіту в одному з кращих військових закладів України. За цей час ми отримали не тільки знання, але й збагатилися військовим досвідом. Допомогли нам здобути ступінь офіцера оперативно-тактичного рівня найкращі викладачі Академії Нацгвардії, які свої наукові здобутки адаптували до наших дисциплін, презентуючи високий рівень кваліфікованості та професіоналізму, - зазначив Василь Омельченко. - Від сьогодні перед нами відкрито більше можливостей. Використати їх сповна, при цьому, не забуваючи про офіцерську честь та звитягу - наш орієнтир на майбутнє».

Благословив офіцерів на продовження успішного ратного шляху військовий капелан Академії отець Григорій, окропивши військовослужбовців Святою водою.

А на завершення урочистостей, солістка оркестру Академії Ольга Полежака привітала новоспечених офіцерів-випускників музичною композицією, наповненою символічними побажаннями добра, успіху та життєвого благополуччя.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ