новини

В Академії відзначили Міжнародний день миротворця

29.05.2020 11:40

В Академії Нацгвардії пройшли урочисті заходи з нагоди Міжнародного дня миротворця.

«В цей день ми вітаємо військоковослужбовців, які служили чи зараз служать в миротворчих контингентах ООН, виявляючи при цьому високий професіоналізм, самовідданість та мужність», - звернувся перший заступник начальника Академії з навчально-методичної та наукової роботи генерал-майор Олександр Морозов. – Так, серед особового складу Академії є 13 військовослужбовців, які приймали участь в операціях з підтримання миру та безпеки. Ці мужні чоловіки виявили самовідданість задля змін в житті багатьох людей, забезпечуючи при цьому мир та законний порядок».

Наказом командувача Національної гвардії України за зразкове виконання обов’язків, особисту ініціативу і самовідданість, виявлені при виконанні військового обов’язку та з нагоди Міжнародного дня миротворців ООН офіцери нагороджені подяками та грамотами.

«Це свято є свідченням поваги до учасників миротворчих місій, ознакою нерозривного зв’язку усіх поколінь українських захисників. Це пам’ятний день, коли ми вшановуємо ветеранів, адже кому як не їм відомо, якою повинна бути сьогодні безпека та мир в нашій Україні», - зазначив голова громадського об’єднання миротворців ООН, учасників міжнародних операцій та інвалідів війни, учасник миротворчої місії ООН в Косово Олександр Дорошенко.

Учасники заходу вшанували пам'ять вихованця Академії, який 17 березня 2008 року трагічно загинув під час проведення спецоперації в місті Мітровіца, в Сербії. Внаслідок зіткнення противників під час проголошення незалежності Косово з поліцейськими силами ООН, випускник 2004 року командного факультету – старший лейтенант Ігор Киналь отримав численні осколкові поранення і, не зважаючи на медичну допомогу, цього ж дня помер. Указом Президента України старший лейтенант Ігор Богданович Киналь посмертно нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня та нагрудним знаком «Хрест Слави».

Гвардійці поклали квіти до стели Героїв-вихованців навчального закладу, які загинули під час виконання службово-бойових завдань.

Військовий священник Національної академії отець Григорій звернувся з проповіддю та зачитав молебень.

Наприкінці заходу для учасників була організована екскурсія до музею навчального закладу.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ