новини

Військовослужбовці Академії Нацгвардії провели онлайн-зустріч з юними миротворцями Харкова

29.05.2020 07:41

З нагоди Міжнародного дня миротворців ООН в Академії Нацгвардії стартувала серія онлайн-зустрічей з представниками загонів юних миротворців Харкова.

Зустріч провели учасник миротворчої місії ООН у Південному Судані, викладач відділення мовної підготовки мовного відділу підполковник Володимир Лютий та Сергій Самойлов, миротворець місії ООН у Сьєра-Леоне, учасник бойових дій у Республіці Ірак, проходить службу на вузлі зв’язку Академії. Він є головою Харківської обласної громадської організації миротворців Організації Об’єднаних Націй, координатором Міжнародних програм «Школа миру» та «Юні миротворці».

Учасниками онлайн-зустрічі були майже 50 учнів шкіл міста Харкова.

«Наша держава бере активну участь у всіх напрямках діяльності Організації Об’єднаних Націй.  І всім громадянам України бажано знати про міжнародну діяльність нашої країни, а миротворча діяльність – це саме той аспект, яким потрібно цікавитися. Юні миротворці цілеспрямовано дізнаються всю інформацію стосовно миротворчої діяльності», - розповідає сержант Сергій Самойлов.

В ході першої частини заходу військовослужбовці Академії наголосили на важливому аспекті діяльності миротворців сил ООН в минулому та сьогоденні, провели історичний екскурс стосовно участі у міжнародних операціях миротворців - представників України. 

Крім того, розповіли подробиці про «Блакитний берет» і поділилися спогадами із свого професійного життя. Також надали поради та настанови юним миротворцям.

Друга частина зустрічі пройшла на англійській мові. Учні активно спілкувались з організаторами та учасниками зустрічі, ставили змістовні питання, піднімали актуальні проблеми.

«Ключове питання, яке сьогодні ставили юнаки – це як стати миротворцем, що для цього потрібно. Учасники цікавилися нашими спогадами та загальними відчуттями від місій. Також протягом зустрічі ми торкнулися питання досконалого вивчення англійської мови. Адже, англійська мова – це вихід на міжнародну діяльність, це друга ключова мова. Тому потрібно ставити перед собою амбіційні цілі. Треба виховати в собі самодисципліну і вже після цього приступати до глобальних задач», - додає Сергій Самойлов.

Всі питання, які обговорюються під час заходу, в подальшому сприятимуть розробці методики для профорієнтаційної роботи майбутніх абітурієнтів Академії Нацгвардії. Також, в перспективі планується створення мовного клубу в режимі онлайн з носіями мови, де курсанти будуть практикувати методики викладання и просто спілкуватися з юними миротворцями.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ