новини

Випускники оперативно-тактичного факультету Академії Нацгвардії захистили магістерські роботи

09.06.2020 12:56

У офіцерів-магістрів,  які навчаються в Національній академії Національної гвардії України, добігає завершення процес захисту магістерських робіт.  124 здобувачі  оперативно-тактичного рівня показали вміння та знання, отримані під час навчання.

Кожна робота мала елементи наукової новизни. Під час її написання офіцери використовують наукові методи та сучасні комп’ютерні технології для вирішення нагальних завдань, які виконує Національна гвардія України під час виконання завдань в зоні проведення Операції об`єднаних сил.

«Магістерські роботи мають вагоме значення як і для майбутніх командирів, так і для Національної гвардії України. Всі сценарії підсумовуються та додаються у відкриту базу даних сценаріїв реагування на надзвичайні ситуації. Тож до магістерської роботи застосовується низка вимог, адже офіцери, які отримають освітній рівень магістра, мають можливість здійснювати управління у військових частинах Національної гвардії України, –  зазначив професор кафедри оперативного мистецтва Академії, кандидат технічних наук Юрій Бабков. – Загалом всі слухачі добре володіють навчальним матеріалом та методами проведення наукових досліджень, а також використали творчий підхід під час захисту своїх робіт».

В ході написання магістерської роботи офіцери відпрацьовують основні моменти, починаючи від отримання завдання до його виконання. Військовослужбовці проходять всі етапи прийняття рішення, проводять розрахунки під час виконання завдання, вдосконалюють навички із реагування на різноманітні ситуації військового характеру.

Офіцер магістратури майор Михайло Прядка на написання своєї магістерської роботи витратив півроку, а до підготовки до захисту більше місяця, але результатом задоволений.

«Тема моєї роботи «Шляхи та умови вдосконалення системи культурно-просвітницької роботи в Національній гвардії України» спрямована на проведення аналізу, дослідження особливостей, визначення проблем та практичних рекомендацій системи культурно-просвітницької роботи Нацгвардії, - розповідає Михайло Прядка. - Я буду втілювати в життя ті методичні знання, які набув протягом двох років навчання на оперативно-тактичному факультеті, вже незабаром у сфері своєї службової діяльності».

Відділ міжнародних зв`язків, інформації та комунікації НА НГУ