новини

Вогнева підготовка майбутніх командирів

02.07.2020 07:00

У навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України з курсантами третього року навчання командно-штабного факультету наразі проводяться планові заняття з бойового застосування озброєння.

Цього тижня курсанти відпрацьовували швидкісну стрільбу з пістолета Макарова та вправи навчальних стрільб з автомата Калашникова.

«Кожна група командно-штабного факультету має планові заняття з бойового застосування озброєння, під час яких вони виконують вправи стрільб з різних видів озброєння. Саме зараз курсанти тренуються та готуються до здачі екзаменів з цієї дисципліни та ці заняття є крайніми перед здачею літньої сесії», - зазначив доцент кафедри вогневої підготовки факультету логістики полковник Володимир Соколовський.

Офіцер додає, що виїзди до навчального центру у курсантів командно-штабного факультету здійснюються регулярно, тож вони виконують вправи стрільб на постійній основі.

Після стрільб полковник Володимир Соколовський провів з курсантами заняття щодо ознайомлення і вивчення будови та основних тактико-технічних характеристик снайперської гвинтівки UR-10. Даний зразок зброї є новим для курсантів, так як він з’явився на озброєнні в Академії нещодавно.

Вже наступного тижня курсанти матимуть можливість виконати вправу навчальних стрільб з даної гвинтівки.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ