новини

Як курсанти здійснили спецоперацію із «зачищення» населеного пункту

26.01.2022 15:29

У навчальному центрі Академії Нацгвардії пройшло практичне заняття з курсантами-спецпризначенцями четвертого року навчання командно-штабного факультету. Заняття провели старший викладач кафедри тактико-спеціальної підготовки підполковник Андрій Шерстюк разом з командиром групи спеціального призначення окремого загону спеціального призначення Східного територіального управління НГУ. Заняття пройшло за вигаданою легендою, а саме начебто в населеному пункті залишилися злочинці і спецпризначенцями проводиться «зачищення» населеного пункту. Тренування пройшло як з використанням броньованої техніки, так і в пішому порядку.    

Протягом практичного заняття курсанти відпрацювали  питання щодо «зачищення» населеного пункту в пішому порядку, з використанням броньованої техніки та способи наближення і входу в будівлю, в якій є злочинці.

«Завдяки спільним заняттям з представниками загону спеціального призначення, ми запроваджуємо новітні методики, якими у професійній діяльності користуються офіцери. Курсанти вчились прихованому пересуванню до будівель (споруд) та проникненню всередину них», - розповідає підполковник  Андрій Шерстюк.

Крім того, гвардійці вдосконалювали тактику скритого підходу до дверей і переходу з однієї сторони дверей до іншої, навчилися оглядати приміщення з нарізанням кутів огляду.

«Впродовж вже трьох років я залучаюся до проведення занять з курсантами-спецпризначенцями Академії. Загалом такі знання з тактико-спеціальної підготовки знадобляться гвардійцям для проходження служби в підрозділах та бригадах спеціального призначення Національної гвардії України для проведення «зачистки» населеного пункту. Всі курсанти впоралися на відмінно з завданнями, які їм були поставлені», - зазначив командир групи спеціального призначення окремого загону спеціального призначення Східного територіального управління НГУ.

Майбутні офіцери впевнено виконували поставлені завдання щодо «зачищення» населеного пункту та отримали важливі практичні навички для майбутньої служби у підрозділах спеціального призначення Нацгвардії.

«Сьогодні інструктор поділився знаннями щодо нової тактики та набутого досвіду дій підрозділу у населеному пункті.  Такі заняття допомагають нам зануритись в бойову обстановку, яка буде пов’язана з  нашою майбутньою службою в підрозділах спеціального призначення», - розповідає курсант командно-штабного факультету Артем Слепухін.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ