новини

Як зв’язківці Академії Нацгвардії вчились налаштовувати зв'язок

01.06.2020 04:30

В навчальному центрі Академії Нацгвардії зі зв’язківцями були проведені  практичні заняття на засобах радіорелейного зв’язку.

Основним засобом для навчання стала радіорелейна станція Р-409М.

У польових умовах курсанти практично відпрацювали питання розгортання станції та обладнання рухомих пунктів управління з використанням цифрових засобів зв’язку. Встановлювали зв’язок курсанти безпосередньо в районі виконання завдань.

«Майбутнім офіцерам військового зв’язку важливо досконало володіти сучасними засобами зв’язку, впевнено діяти при переміщенні на різній місцевості, вправно користуватися всіма видами зв’язку, маскувати його і приховувати. Кожен із курсантів якісно відпрацював завдання, які були на них покладені», - розповідає керівник заняття, доцент кафедри військового зв’язку та інформатизації Олександр Флорін.

Особливу увагу керівник заняття акцентував на фортифікаційному обладнанні місць для радіостанції та її маскуванні.

«З віддаленої точки розгортання радіорелейної станції ми проводили тестування реальної швидкості передачі інформації на радіорелейному інтервалі. Такі практичні заняття відіграють важливу роль у моєму житті та щоразу показують специфіку роботи, яка чекає на мене під час подальшого проходження служби в підрозділах Національної гвардії України», - зазначив курсант командно-штабного факультету Павло Макаров.

Курсант: Ксенія Войченко

Фото: Кристина Перепелиця