новини

Мистецтво міста для курсантів Академії

18.05.2021 14:18

 

Курсанти Академії Нацгвардії відвідали Харківську муніципальну галерею. Це третя екскурсія після карантину в рамках Меморандуму про співпрацю в галузі культури, мистецтва і туризму з Академією, який підписали напочатку квітня.

 

Хлопці та дівчата командно-штабного факультету подивилися на дизайн-проєкт «Кураж-монтаж». Об’єкти проєкту курсантам показала дизайнерка Інна Педан. «Кураж -монтаж» присвячений відображенню «7-ми кольорам роздумів про життя».

 

«Що може бути кращим втіленням ідеї «Ізоляції», ніж повне занурення в стихію кольору і колажну техніку, яка міцно утримує в площині монтажної основи, виявляючи їх ритміку і просторову метафору. Картинки-вишивки, зібрані за 20 років з професійних каталогів і журналів. Їх сім так само, як кольорів веселки, а ще - базові чорний і білий. Кожен колір - витяг людського і професійного досвіду за кожним кольором можна побачити не градієнтну різницю тону і світлотонності, а «бажання», «мрії», «почуття», «плани і дії», відкрити нове художнє розуміння кольорів» - розповідає про ідею проєкту його дизайнерка Інна Педан.

Цікавість об’єктів виставки у тому, що всі матеріали, використані дизайнеркою, - природні, винаходи в життєвому середовищі, екологічні.

«Мені було приємно та цікаво почути ідею проєкту саме від його дизайнерки, бо саме пояснення пані Інни додавало чіткості та розуміння задумки авторки. З нетерпінням чекаю наступну екскурсію»,- ділиться враженнями від екскурсії курсантка командно-штабного факультету солдат Ольга Бугай

Попереду на курсантів Академії Нацгвардії України чекають нові цікаві відкриття.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ