новини

| PRO-КАНДИДАТИ | - 4 серія 3 сезон

16.09.2021 17:53

Все почалось 20 липня 2021 року. Майбутні курсанти, які вступили до Національної академії Національної гвардії України починають своє навчання та проходження первинної військово-професійної підготовки у навчальному центрі Академії. Розпочинається новий етап їх життя. Із звичайних буденних днів, в постійні фізичні навантаження та військовий розпорядок дня, де цілий день розписаний по хвилинах.

Кожен день починався о 6 годині ранку з ранкової зарядки, де хлопці та дівчата бігали та виконували різні фізичні вправи. Вони не помічали як із кожним днем ставали витриваліше та сильніше. І ті вправи, які спочатку було важко виконувати, наприкінці зборів вже виконували з легкістю. Найкраще те, коли про це не думаєш, а тільки помічаєш своє покращення.

У майбутніх курсантів розпочались заняття і не звичайні, а з військового направлення. Вони проходили як у класах, так і поблизу навчального центру, прямо у лісі. Деякі предмети краще засвоюються, коли ти одразу випробовуєш все на практиці. Вивчення військової топографії, інженерної підготовки, тактики… для них це все зовсім нове, тому їм було дуже цікаво слухали офіцерів.

У кінці першого тижня курсантам вручили зброю – автомати Калашникова. Це був дуже важливий день для кожного курсанта. Тепер заняття, які включали необхідність використання зброї, проходили з ними.

Цей місяць хлопці проживали в наметах, а дівчатав гуртожитку. Звикати до польових умов довго не довелося. Всі розуміли, що в Харкові, в пункті постійної дислокації, буде ще краще.

З кожним тижнем вимоги до курсантів підвищувались, як і відповідальність. Почалися заняття із вогневої підготовки та стрільба з бойової зброї. Перші постріли курсанти запам’ятають на все життя. Навіть канадський інструктор Закері Кін не втримався та поділився своїми враженнями.

Кожні вихідні майбутні курсанти змагалися з різних видів спорту. Перемоги чи поразки - це не головне. Важливо те, що вони об’єдналися в одну команду для досягнення спільної мети. Були змагання з баскетболу, футболу, волейболу, кросфіту, військової естафети та в перетягуванні канату.

Ми знайомили вас із різними героями, які вражали своїми історіями, досягненнями та жагою до перемог.

Останнє випробування для майбутніх курсантів – дводенний польовий вихід. Їх витримку та набуті за цей місяць навички перевіряли на чотирнадцятьох виснажливих випробуваннях. Це вже важлива перемога. Боротися за свій обраний шлях, курсантські погони, а згодом і офіцерські звання.

Присяга складена, а це вже одна з перемог, яку наші курсанти здобули своїми силами, знаннями та підтримкою рідних. Це великий військовий шлях для тих, хто вдягнув погон курсанта і він для кожного свій. Деякі завжди про це мріяли, деякі не уявляли себе в формі, а деякі навіть зараз не можуть у це повірити. Важливо те, що сльози радості батьків не зможуть приховати гордість та підтримку своїх синів і дочок, які обрали шлях на вірність українському народові.

Ми всі такі різні, але ціль у кожного зараз одна.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ