новини

Як солдати Академії вчилися керувати легковими автомобілями та вантажівками

24.09.2020 15:31


Особовий склад взводу підготовки водіїв Національної академії Національної гвардії України закріпив на практиці навички водіння.

Практичні заняття 15 солдат батальйону забезпечення навчального процесу проходили в польових умовах та на тренажерах в Академії. З них 6 військовослужбовців опановують категорію водіння «B» - керування легковим автомобілем і 9 військовослужбовців проходять навчання для отримання двох категорій - «B» та «C» - водіння вантажівок. Практика розрахована на 110 кілометрів шляху на одну людину.

«Нашим первинним завданням є рух з місця, а потім вже включення вищої передачі, переключання із вищої на нижчу передачу та навпаки. І, звісно ж, водій повинен вміти входити у повороти та ретельно оцінювати місцевість для подальшого руху. Кожен водій, не тільки військовий, повинен розуміти, що саме від набутих навичок на тренуваннях  залежать людські життя на справжніх дорогах», - розповів молодший сержант Олександр Ігнатенко, який проходив навчання на автомобілі МАЗ 5316. 

Під час водіння поряд із кожним учнем знаходився інструктор. Його основне завдання – контролювати дії тих, хто навчається та допомогти в разі виникнення проблемних питань.

Навички водіння весь час відпрацьовуються на практиці. В Академії  проводять постійну роботу щодо вдосконалення та оновлення бази автодрому. Гвардійці повинні  вміти не просто керувати авто, але й реагувати на ситуацію, тобто оцінювати в, процесі водіння, те, що трапляється всередині і зовні.

«Ми будуємо заняття таким чином, аби максимально наблизити умови до реальних. Водіння проходять у лісі по бездоріжжю та по трасі. На шляху водій зустрічає низку перешкод. Таким чином, під час практичного виконання вправ, військовий має пригадати теоретичну частину навчання та продемонструвати набуті навички з поведінки на дорозі, наприклад, таких як обгін, тримання дистанції, швидкість руху та тримання авто у транспортному потоці», - зазначив командир навчального взводу з підготовки водіїв автомобільної роти капітан Олександр Шрамко.

Проведення практичних занять із водіння дозволило підвищити професійні навички військовослужбовців Національної академії Національної гвардії України.

 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ