новини

130 офіцерів Нацгвардії бажають здобути оперативний рівень в Академії

24.06.2021 16:33

У Національній академії Національної гвардії України розпочинаються вступні випробування для 130 офіцерів Нацгвардії, які планують навчатися за освітнім ступенем «магістр» оперативного рівня підготовки.

З кандидатами на вступ поспілкувався начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський. Він довів основні вимоги щодо перебування офіцерів на території навчального закладу, загальний порядок складання іспитів та представив членів приймальної комісії.

«Бажаю всім офіцерам вдало скласти іспити. Ви повинні розраховувати лише на власні сили та бути готовими до вагомої самовіддачі, адже цього року чималий конкурс на навчання, - наголосив начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський. - Ваше головне завдання - якнайкраще скласти вступні іспити. Військовослужбовці, які покажуть найвищі результати, залишаться навчатися в Академії».

Навчання майбутніх слухачів за денною формою передбачено протягом двох років, а для заочної форми термін навчання складає три роки.

Вступні іспити триватимуть протягом тижня. Майбутні слухачі оперативного рівня підготовки мають можливість навчатися за такими спеціальностями як «Військове управління», «Державна безпека» та «Забезпечення військ». Відповідно до обраних спеціальностей, кандидати на вступ складатимуть комплексний та додатковий іспити, а також іспити з іноземної мови та фізичної підготовки. Зазначимо, що починаючи з цього року, військовослужбовці, які бажають навчатися за освітнім ступенем «магістр», будуть складати єдиний вступний іспит з іноземної мови.

Наприкінці тижня буде організовано заключне засідання приймальної комісії, головним завданням якого стане доведення результатів іспитів до військовослужбовців та зазначення прізвищ тих, хто став слухачем оперативного рівня підготовки.         

З 29 червня вступні випробування розпочнуться для військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ