новини

Гвардійці Академії зацікавили школярів Вінниччини можливостями навчання

03.02.2017 12:48

Курсанти Академії разом з керівником стажування полковником Анатолієм Желаго завітали до Вінницької школи-гімназії №2, розказавши про перспективи навчання у військовому навчальному закладі.

[wpeslider id=31684]

Представники Національної академії, які знаходяться на військовому стажуванні в Західному оперативно-територіальному об’єднанні, провели зустріч зі школярами 10 та 11 класів Вінниччини. Вони розповіли присутнім про особливості життя військовослужбовців та запропонували переглянути фільм про сьогодення Академії.

«Приємні враження на мене справили як учні, так і сама гімназія. В очах молоді можна було побачити справжню іскру, коли мова заходила про захист Вітчизни. Я побачив, дізнався, що в залі були присутні ті, хто вже планує навчатися в Національної гвардії України. Впевнений, що на нас чекає гідне молоде поповнення!» – стверджує заступник начальника факультету економіки та менеджменту полковник Анатолій Желаго.

Учні-випускники почули про умови служби, навчання і побуту курсантів Академії та необхідну інформації стосовно вступу до лав навчального закладу.

«Гвардійці розповіли та ґрунтовно відповіли на наші питання. Раніше я не розглядала варіант вступу до військового вишу. Проте, Академія пропонує чудові умови навчання та перспективи для абітурієнтів дівчат. Можу впевнено скзати, що Національна академія Нацгвардії тепер для мене приорітетних навчальний заклад. А можливості, які надаються дівчатам, ваблять ще більше (посміхається)», - ділиться враженнями учениця випускного класу Ангеліна Лавренюк.

Не оминули увагою й директора гімназії Володимира Мріщука, нагородивши його ювілейною медаллю, фотоальбомом та календарями, випущеними з нагоди 85-річниці від створення Національної академії Національної гвардії України.

Керівництво гімназії подякувало військовослужбовцям Академії за цікаву та змістовну зустріч, побажавши ще не раз побачити гвардійців у стінах гімназії.

Автор Тимофій Ягольник

Фото старшого солдата Владислава Подоляна