новини

Курсанти Національної академії Нацгвардії показовими виступами привітали майбутніх строковиків

05.10.2017 13:26

На обласному збірному пункті  Харківського обласного військового комісаріату відбулись урочистості  проводи перших  призовників осінньої призивної компанії.

Розділити урочисту мить та побажати вдалої служби призовникам до обласного збірного пункту завітали: рідні та близькі призовників, представники Харківської обласної державної адміністрації, Харківської міської ради, учасники АТО, волонтери, особовий склад Національної академії Національної гвардії України.

 "Сьогодні звичайні молоді хлопці стали складовою сильної, боєздатної та сучасної армії, яка здатна захистити свою країну від агресії з боку будь-якого ворога. Я дякую всім призовникам, які приходять у військові комісаріати і висловлюють бажання служити Батьківщині, а також я дякую їх батькам за те, що вони підтримали це прагнення своїх дітей", - наголосив військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.

За історичною традицією представниками духовенства був здійснений обряд благословення призовників на добру службу Батьківщині.

Надзвичайно видовищним був показовий виступ взводу спеціального призначення курсантів командно-штабного факультету Національної академії Національної гвардії України.

Курсанти показали прийоми рукопашного бою зі зброєю і без, бойовий спарринг, звільнення заручників, прийоми дій штурмової групи, індивідуальний виступ. Дівчата Академії проявили високу майстерність володіння шаблями.

Також, особовий склад Академії провів агітаційну роботу щодо вступу до лав Національної гвардії України. Представники Академії запросили призовників на навчання до Національної академії.  Гвардійці розповіли про навчальний процес і побут курсантів та студентів, переваги військової служби за контрактом в Академії.

Прес-служба НА НГУ

та за матеріалами Харківського обласного військового комісаріату