новини

Курсанти Київського факультету розповіли школярам про мужність

06.10.2017 15:57

Військовослужбовці Київського факультету Національної академії Національної гвардії України провели  «Урок мужності» у Білогородській загальноосвітній школі № 2.

Учні старших класів зібралися  у актовій залі школи, щоб послухати курсантів другого року навчання -  учасників бойових дій, які знаходилися у зоні проведенні антитерористичної операції на Сході країни. Курсанти зі свого власного досвіду розповіли, що таке справжня мужність. Також присутнім показали відеоряд про Національну гвардію України та про Київський факультет.

«Ще у ранньому дитинстві повинні бути закладені патріотичні, геройські почуття, що налаштовують душу на подвиги. Мужність – страж і опора всіх інших чеснот, і той, хто позбавлений мужності, навряд чи може бути твердим у виконанні боргу і виявити всі якості істинно гідної людини,» - підкреслив молодший сержант Олександр Мішкін.

Після цікавих виступів курсантів, до присутніх звернулася старший офіцер групи по роботі з особовим складом майор Алла Клачко. Вона розповіла про навчання на факультеті, відповіла на поставлені запитання, також запросила учнів відвідати розташування факультету під час дня відкритих дверей та на власні очі побачити, як проходить навчання, служба та як влаштований курсантський побут.

«Цивільна мужність і мужність військова виникають з одного початку, тож вчіться бути справжніми патріотами, цінуйте рідний край, поважайте свій народ. Ви – наше майбутнє, яким ми повинні пишатися», - додала майор Алла Клачко.

Зустріч закінчилася спільним фотографуванням. Дітям, які хотіли приміряти на себе екіпіровку військовослужбовців, курсанти з радістю допомогли у цьому.

молодший лейтенант Альона Крижановська,

фото автора