новини

В Академії підвели підсумки огляду фізичної підготовки та спортивно-масової роботи

07.10.2017 08:39

Протягом чотирьох днів комісія на чолі з підполковником Олегом Гаркавим начальником служби відділу фізичної підготовки та спорту Головного управління НГУ перевіряли стан фізичної підготовленості особового складу випускних курсів та управління Академії.

[wpeslider id=38539]

Після перевірки всіх зазначених категорій, у методичному кабінеті Академії були підведені підсумки та оголошені результати.

«На сьогодні Академія отримала найвищий бал серед усіх перевірених частин. Це свідчить про належне відношення командирів підрозділів та командування навчального закладу до фізичного розвитку особового складу.  Ми побачили, що і курсанти, і офіцери мають досить високий рівень фізичного розвитку і постійно працюють над самовдосконаленням», - зазначив підполковник Олег Гаркавий.

Курсанти та офіцери підрозділів здавали нормативи: «Підтягування на перекладині», «Біг на 100 м», «Біг на 3000 м» та «Загальна контрольна вправа на єдиній смузі перешкод». Крім того, комісією були перевірено стан начально-матеріальної бази з фізичної підготовки і спорту. Члени комісії зазначили, що підрозділи Академії мають добре обладнані місця для занять спортом та укомплектовані ящики з спортивним інвентарем.

Крім того, офіцери комісії від головного управління наголосили на ефективному використанні бюджету навчального часу для занять фізичною підготовкою. Адже займатись спортом необхідно не лише під час навчальних занять, а й суттєво впливає на результат ефективне проведення спортивно-масової роботи та ранкової фізичної зарядки.

«Я хочу подякувати членам комісії за об’єктивне оцінювання особового складу при перевірці нормативів. Ми докладаємо багато зусиль для фізичного розвитку особового склади і плануємо так робити в надалі. Я задоволений, що командири підрозділів особистим прикладом показали підлеглим відмінне виконання нормативів і тим самим змотивували курсантів і надалі займатись спортом», - підвів підсумок т.в.о. начальника Національної академії Національної гвардії України полковник Сергій Мартиненко.

Прес-служба НА НГУ