новини

Командування академії НГУ провело робочу зустріч з представниками органанів місцевого самоврядування Харкова

10.10.2017 16:44

Сьогодні відбулася зустріч заступника начальника Національної академії Національної гвардії України по роботі з особовим складом полковника Миколи Товми з головою Харківської обласної ради Сергієм Черновим та директором департаменту по взаємодії з правоохоронними органами та цивільного захисту Валентином Топчієм.

[wpeslider id=38647]

Керівництво Академії звернулося до очільника обласної ради з проханням підтримати законопроект №6556 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення правових засад діяльності Національної гвардії України» від 08.06.2017.

За словами Миколи Товми, вкрай важливо «аби місцева і центральна влада підтримали цей документ, тим самим захистили солдат і офіцерів, дали їм змогу виконувати покладені на них завдання. Адже, крім вищого навчального закладу, у структурі Нацгвардії ще військові частини».

На сьогодні проект закону пройшов етап розгляду в Комітеті ВРУ з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Більшість його членів проголосували за рішення рекомендувати парламенту взяти цей проект документу за основу та прийняти в першому читанні в цілому.

У документі враховані концептуальні засади розвитку сектору безпеки і оборони України, а також необхідність підвищення спроможностей Нацгвардії України до виконання цілої низки функцій.

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов запевнив Миколу Товму у своїй підтримці: «Академія – провідний військовий виш, який готує офіцерів для Національної гвардії України. Завдання, які вона сьогодні виконує, нерозривно пов’язані із забезпеченням обороноздатності держави. Тож, підтримка органів місцевого самоврядування, переконаний, буде на усіх рівнях.

Насамперед, законопроект детально вивчать депутати профільної комісії обласної ради. Після цього я готовий буду звернутися на всеукраїнському рівні до Голови Верховної Ради України з проханням сприяти якомога швидшому ухваленню цього законопроекту».

Прес-служба НА НГУ

та за матеріалами Харківської обласної ради