новини

Офіцери-слухачі магістратури обговорили можливості участі у проектах Європейського союзу

11.10.2017 16:06

Офіцери-слухачі магістерського рівня факультету економіки та менеджменту обговорили можливості участі представництва Міністерства оборони України та заводу імені Малишева в програмах і проектах Європейського союзу та донорів міжнародної фінансової допомоги.

Лекційне заняття пройшло за ініціативою професора кафедри менеджменту та військового господарства Марії Науменко на базі 85 військового представництва Міністерства оборони України та заводу імені Малишева.

Під час виїзної лекції представники Академії обговорили ключові питання освітніх програм для керівників, проаналізували основні принципи та європейський досвід залучення міжнародної технічної допомоги, детально оглянули нормативно-правову базу та існуючі міжнародні договори. З метою більш якісного вивчення слухачами питань якості військової продукції, протягом заняття були розглянуті інноваційно-виробничі військові технології, проаналізовано залежність військових технологій від цілей їх застосування в антитерористичній операції. З доповідями виступили професор кафедри менеджменту та військового господарства Марія Науменко, начальник 85 військового представництва Міністерства оборони України підполковник Олег Плющаков та заступник генерального директора з виробництва Олександр Котенко.

«Я звертаю увагу на основні принципи, які дозволяють розглядати методику прийняття управлінських рішень, як інноваційну. Це дозволяє оптимізувати навчальний процес Академії в інноваційному напрямку та в подальшому налагодити тісну співпрацю для реалізації конкретних військових проектів з 85 військовим представництвом Міністерства оборони України та заводом імені Малишева», - зазначив заступник генерального директора з виробництва Олександр Котенко.

Наприкінці лекції, професор Марія Науменко систематизувала інформацію стосовно ролі стандартизації в управлінні якістю військової продукції та оцінювання системи прийняття управлінських рішень.

Для особового складу Академії була організована екскурсія в музей історії ДП «Завод імені Малишева», де присутні ознайомились з історією одного з найстаріших підприємств міста Харкова та України.

Виїзне лекційне заняття пройшло на високому науково-методичному рівні  та з користю для офіцерів-слухачів магістерського рівня стосовно підвищення педагогічної майстерності викладачів вищої військової школи.

підполковник Ігор Пархонюк,

фото автора