новини

Курсанти Київського факультету Національної академії НГУ відвідали виставку «Зброя та безпека – 2017»

12.10.2017 11:47

Напередодні Дня захисника України у Міжнародному виставковому центрі відбулась офіційна церемонія відкриття XIV Міжнародної спеціалізованої виставки, де майбутні офіцери дізнались про передові досягнення оборонно-промислового комплексу України та партнерів нашої країни з Європи, Азії, Північної та Південної Америки.

Гвардійці Київського факультету Академії мали змогу ознайомитись із новими зразками техніки та зброї українського виробництва. Так на виставці відбулась прем‘єрна демонстрація нової бойової машини «Страж». Ця новітня розробка призначена для вогневої підтримки танків на полі бою, забезпечення їхнього захисту та знищення як повітряних, так і наземних цілей – від розрахунків протитанкових ракетних комплексів, до ворожої бронетехніки та вертольотів.

Виставка «Зброя та безпека – 2017» проводилась у форматі двох основних розділів: озброєння та військова техніка для армії і правоохоронних органів та зброя для цивільного населення.

«Показ зброї та техніки зібрав велику кількість відвідувачів, як військових, так і осіб з числа цивільного населення. Для нас, гвардійців, вона стала корисною та цікавою, адже ми побачили нові зразки зброї, які готуються для озброєння армії України і зокрема Національної гвардії», – зазначив курсант другого року навчання сержант Віталій Войчук.

Військовослужбовців вразили представлені сегменти військової частини виставки: озброєння і засоби індивідуальної екіпіровки солдата на полі бою, техніка та озброєння військ, озброєння і екіпірування правоохоронних органів, засоби забезпечення прикордонного контролю та військова авіація. Цивільна ж частина експозиції також не залишила байдужими відвідувачів. На ній традиційно були представлені найрізноманітніші експонати всесвітньо відомих торгових марок мисливської, спортивної, історичної та холодної зброї, товари тактичного призначення, для полювання та активного відпочинку.

В рамках виставки були підписані ключові домовленості із міжнародними партнерами, які направлені на посилення взаємовигідного співробітництва у сфері оборонних технологій з провідними корпораціями країн-членів НАТО.

Автор молодший лейтенант Альона Крижановська

фото автора