новини

На кафедрі військової підготовки проходять заняття для майбутніх офіцерів запасу

12.10.2017 18:26

Підготовку студентів за програмою "Офіцер запасу" здійснює колектив досвідчених викладачів-професіоналів своєї справи.

В Національній Академії Національної гвардії 567 студентів військової кафедри з усіх куточків України навчаються на 6 військово-облікових спеціальностях. Навчання проходять протягом двох років, за цей період студенти здобувають теоретичні та практичні навички з військової підготовки.

З майбутніми офіцерами запасу проводяться заняття з навчальних дисциплін військового спрямування: стройова підготовка, вогнева підготовка, тактико-спеціальна підготовка та експлуатація авто-бронетехніки, управління підрозділами із засобами військового зв’язку.

«Навчання на військовій кафедрі дає студентам не тільки додаткові знання та навички, необхідні майбутньому офіцеру, але й дозволяє покращити свою професійну підготовку цивільного, як фахівця. По завершенню навчання, кожен з майбутніх офіцерів складає присягу на вірність українському народові. Та перш ніж складати присягу, студенти проходять навчальний збір у польових умовах. Заняття проходять в навчальному центрі Академії. Під час таких навчань, можна відчути на собі усі реалії життя військовослужбовця та спробувати прожити у нестандартних умовах», - зазначив завідувач кафедри підготовки офіцерів запасу Ігор Радченко.

Приємно спостерігати, що на військовій кафедрі навчаються не лише чоловіки, а й дівчата.

Завершальним етапом підготовки майбутніх офіцерів запасу є польовий вихід. Тоді всі знання та навички, які студенти отримали в стінах Академії, зможуть продемонструвати безпосередньо в реальних умовах.

Прес-служба НА НГУ