новини

У Харкові майбутнім офіцерам Нацгвардії піднесли незвичайний подарунок (відео)

13.10.2017 12:25

Офіцери - еліта нації. У всякому разі - повинні бути такими. Так вважають провідні артисти Харкова, які піднесли майбутнім офіцерам НГУ незвичайний подарунок напередодні Дня Захисника Вітчизни.

Для театрів і концертних залів Харкова запрошувати на свої вистави і програми гвардійців - вже норма. Ще три роки тому в рамках волонтерського проекту АТОграф була досягнута домовленість між творчими колективами міста, частинами Національної гвардії України, що дислокуються в Харкові і Національною академією НГУ про те, що солдати строкової служби, курсанти, контрактники та сім'ї офіцерів будуть безкоштовно відвідувати кращі спектаклі і концертні програми.

«Харків - культурна столиця України. Це місто з величезними театральними та музичними традиціями. І ми вважаємо, що хлопці, які нас захищають, гідні того, щоб ми могли віддячити їм своїм мистецтвом», - зазначила прес-секретар Харківської обласної філармонії Оксана Пількіна, - «Цього разу ми запросили хлопців на унікальну програму - вечір романсу «Про любов не говори ... ». Ми дуже хотіли, щоб хлопці прийшли зі своїми дружинами та дівчатами, щоб цей вечір подарував їм естетичну насолоду, приніс хвилини відпочинку і наблизив їх до прекрасного і вічного - музики!».

Автори програми - лауреат міжнародних конкурсів, провідний соліст Харківського академічного театру музичної комедії Наталія Коваль, заслужений діяч мистецтв України, професор Олександр Скляров, заслужений артист України Василь Дмитренко та заслужений працівник культури України Тетяна Логінова.

У півтора годинній програмі вечора прозвучали романси Баснера, Зубова, Шварца, Дунаєвського та інших авторів.

Кожен твір - будь то добре відомі романси з кінофільмів, або менш відомі широкому загалу твори, були особливо представлені авторами. А унікальне сопрано Наталії Коваль, віртуозна гра Олександра Склярова і Василя Дмитренка створювали в залі неповторну атмосферу.

Один з романсів - "Я люблю без сну, без утоми" автори програми присвятили майбутнім офіцерам Нацгвардії - за їх усвідомлений вибір важкої, але такої потрібної суспільству професії. Широкій публіці твір, написаний Ісааком Дунаєвським на слова Михайла Матусовського, більш відомий під назвою "Мовчання". Виконувала його відома харків'янка Клавдія Шульженко. У залі харківської філармонії у виконанні Наталії Коваль він прозвучав для гвардійців, яких оплесками вітав глядацький зал.

«Сьогодні я вперше в своєму житті потрапив до філармонії», - розповідає старший сержант Ян Сердюк, - «Емоції переповнюють - дуже сподобалося! А коли присвятили нам романс ... це було несподівано і дуже сильно. Ми вдячні організаторам концерту і артистам за те, що про нас не забувають, за те, що вірять в Національну гвардію і розуміють, наскільки важлива наша служба».

У свою чергу Харківська обласна філармонія, як і раніше, завжди рада бачити на своїх концертах хлопців з Нацгвардії. Кажуть, що гвардійці - прекрасні і зацікавлені слухачі.

А ще інтелігентні - обов'язково приходять на всі концерти з квітами - може і скромними букетами, але їх підносили виконавцям від чистого серця за прекрасні хвилини зустрічі з прекрасним.

Автор Микита Сячін

Фото:Олександра Дилькова, Дмитро Гуртяка, Наталія Токарєва, Марія Вовк

Відео: Єлизавета Байдак

студенти факультету кіно-, телемистецтва ХДАК

в рамках проекту АТОграф