новини

Особовий склад Національної академії взяв участь в урочистостях з нагоди відкриття «Алеї Слави» та вшанування загиблих бійців АТО

14.10.2017 01:00

Військовослужбовці Академії разом із представниками інших силових структур урочисто відкрили алею, яка встановлена на честь воїнів, що загинули під час антитерористичної операції на Сході країни, захищаючи нашу державу.

14 жовтня в Україні відзначається свято Покрови, День козацтва та День захисників України. Саме цього дня офіційно було вирішено відкрити «Алею Слави» на одному з кладовищ міста Харкова, де поховані воїни АТО.

«Вони всі герої, вони відділи найцінніше, що є у людини – це своє життя. Вони відчайдушно воювали за незалежність та територіальну цілісність Україну з ворогами заради нашого з вами світлого майбутнього. Ми повинні завжди пам’ятати цих хлопців та розповідати про їх подвиг наступним поколінням», – звернувся до присутніх військовий комісар Харківської області полковник Юрій Калгушкін.

Під час церемонії було представлено оновлений Прапор Єдності. Він створений з прапорів добровольчих батальйонів, прапорів волонтерських організацій, військових бригад і батальйонів Національної гвардії та Збройних сил України, які беруть (або брали) участь в АТО. Після відкриття Алеї Слави відбулась загальнонаціональна хвилина мовчання.

Крім того, гвардійці Академії вшанували загиблих бійців та поклали квіти до пам’ятника героїв АТО у сквері Захисників України.

Прес-служба НА НГУ