новини

Військовослужбовці Київського факультету відсвяткували День захисника України

16.10.2017 09:38

До Дня захисника України та свята Покрови Пресвятої Богородиці  військовослужбовці Київського факультету Національної академії Національної гвардії України взяли участь у святковій божій службі у Михайлівському золотоверхому соборі  української православної церкви київського патріархату, де разом з командуванням Нацгвардії, військовослужбовцями Київського гарнізону, учасниками АТО та членами їх родин спільно помолитися за мир на українській землі. Перед початком служби командування факультету привітав командувач Національної гвардії України генерал-полковник Юрій Аллеров.

По поверненню з собору, на території підрозділу особовий склад факультету взяв участь в урочистостях, на яких командування факультету привітало весь особовий склад зі святом. Окремої уваги заслуговували військовослужбовці, які були нагороджені Відзнакою Президента України - медаллю «За участь у антитерористичній операції» та нагрудним знаком «Ветеран війни – учасник бойових дій».

«Оберегом кожної нації є її культура та духовні цінності, що передалися  від пращурів. Як відомо, це свято знайшло своє продовження і в часи Запорізької Січі. Наші козаки вважали Пресвяту Богородицю своєю заступницею. Звертаючись до неї, вони казали: Покрий нас чесним своїм Покровом та захисти нас від усякого зла! Тож вітаю всіх із цим радісним святом і бажаю міцного здоров'я, щастя, здоров’я, плідної праці на благо народу, задля слави нашої рідної України!» – звернувся до присутніх начальник факультету полковник Дмитро Корнієнко.

Прикрасою свята стали учні Білогородської школи № 2, які приїхали привітати гвардійців. Своїми патріотичними танцями, віршами та піснями вони заклали глибоке почуття гордості за майбутнє нашої нації.

Також курсанти й офіцери Київського факультету промовляли слова до Богородиці, молились за мир в Україні, за її волю, за Український народ, за наше військо, за тих героїв, які віддали своє життя за Україну під час святкової духовно-просвітницької програми у  Покровській церкві XVII століття, що знаходиться у Національному музеї народної архітектури і побуту України у Пирогові та у капличці Київського факультету.

Завершенням святкування стало відвідування курсантами та військовослужбовцями факультету суспільно-мистецької акції «Вони присягнули на мир і волю» у «Палаці спорту». Участь у заході взяв заступник голови КМДА Микола Поворозник. У програмі вітання були молебень за мир в Україні, за захисників Вітчизни та концертна програма за участю військових колективів, народних і заслужених артистів України.

Тож вітаємо, всіх військовослужбовців Національної гвардії України з цим світлим святом, бажаємо міцного здоров’я та незламного духу. Хай Матір Божа оберігає вас!

Автор молодший лейтенант Альона Крижановська

Фото автора