новини

Представники Національної академії привітали вихованців Чугуївського ліцею «Патріот» зі складанням клятви ліцеїста

17.10.2017 15:28

У ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою “Патріот” відбулись урочистості з нагоди складання клятви ліцеїста.

Символічно, що цей урочистий ритуал відбувся напередодні трьох знакових свят: Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисника України та Дня українського козацтва. Плац ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Патріот» став центральним місцем подій для близько сотні ліцеїстів, їх батьків та рідних. З цією знаменною подією їх привітали поважні гості свята: керівництво Есхарівської селищної ради, Чугуївського району та шефи – представники факультету “Економіки та менеджменту” Національної академії НГУ.

В урочистій обстановці, перед обличчям своїх командирів, викладачів, батьків юнаки та дівчата набору 2017 року присягнули на вірність українському народові.

Заступник начальника факультету по роботі з особовим складом полковник Анатолій Желаго закликав юнаків та дівчат бути вірними військовій присязі, успішно опановувати навчальні дисципліни, розвиватись фізично та бути взірцем виконання військового обов’язку.

«У вашому житті настав новий етап, який свідчить про свідоме ставлення до навчання, вибору майбутньої професії, відповідальність перед батьками, рідними та державою. Пам’ятайте, що Академія Нацгвардії потребує таких завзятих юнаків та дівчат як ви, тому ми з радістю чекаємо на вас в стінах нашої альма-матер», - зазначив полковник Анатолій Желаго.

Урочистості прикрасила курсант Анастасія Божко, яка подарувала музичний дарунок – пісню “Захисник України”, виконання якої викликало схвальну реакцію та щирі оплески учасників заходу.

Завершилось святкування проходженням урочистим маршем та колективним фотографуванням.

Віднині перед ліцеїстами відкрилася широка дорога ліцейського життя, спрямована до спортивних та інтелектуальних перемог.

старший лейтенант Дмитро Бурченков,

фото молодшого сержанта Артема Шевченка