новини

Майбутні захисники України відвідали музей Академії Нацгвардії

18.10.2017 13:52

Школярі ознайомилися з минулим та сьогоденням одного з провідних військових навчальних закладів України.

[wpeslider id=39087]

Учні Харківської загальноосвітньої школи 1-3 ступенів завітали до Національної академії. Вони ближче ознайомились із закладом, і не зважаючи на свій вік, без вагань планують поступати до  Академії та пов’язати своє майбутнє з армією.

Щоб майбутні курсанти чи студенти краще усвідомлювали задачі, які виконують вихованці Академії, начальник музею Олександр Семенченко познайомив їх з історією та традиціями нашого закладу.

«Наш військовий заклад має багаторічну історію, яка почалася 85 років тому. За цей час Академія пережила чимало змін та пройшла багато шляхів реформування, починаючи зі статусу училища і закінчуючи статусом Національної академії», – зазначив він.

Школярі ознайомились зі стелою героїв-гвардійців та випускників Академії, які загинули під час виконання завдань в зоні проведення АТО. Серед експонатів можна було побачити особисті речі загиблих, зразки озброєння і навіть український прапор з найкращими побажаннями від бійців.

Під час екскурсії Олександр Семенченко згадав усі важливі дати і цікаві факти з історії навчального закладу, попутно демонструючи шлях розвитку Академії на експонатах музею.

Школярів вразили наочні докази потужності та міцності Академії Нацгвардії. Класний керівник Юлія Кондратенко поділилась своїми враженнями: «Цей захід вразив нас. Ми змогли прослідкувати міжнародний досвід Академії, подивившись на експонати миротворчої діяльності ООН офіцерів військового закладу. На стендах були представлені стяги ООН,  фото з місій, зразки форми одягу миротворців, медалі та нагороди офіцерів з тих країн, де вони брали участь у місіях».

Дехто з хлопців та навіть дівчат вже замислюється над можливістю навчання в Національній академії, а відвідування музею ще більше запевнило їх в цьому рішенні.

«З цієї екскурсії я зрозумів, що Академія це великий і потужний військовий навчальний заклад. Впевнений, що вступивши до лав Академії  – я стану гарним офіцером», – зазначив учень Микита Макаренко.

Прес-служба НА НГУ