новини

Майбутні офіцери відвідали галерею «АВЕК»

18.10.2017 15:17

Курсанти командно-штабного факультету відвідали відому в Харкові галерею «АВЕК», яка займає особливе місце в культурному житті міста.

Сьогодні - це найбільша приватна галерея в місті, на базі якої проводяться художні виставки, і єдина галерея, яка проводить виставки художників зі світовим ім'ям. Курсанти були зацікавлені виставкою робіт українських та закордонних майстрів живопису, графіки, скульптури, фотомистецтва.

Найбільш за все відвідувачів вразили експонати музейного проекту «Feldman Family Museum». Адже там знаходяться об'єднані пам'ятники історії і культури Заходу і Сходу, які Олександр Фельдман збирав протягом майже двох десятиліть. «Feldman Family Museum» включає три колекції, розділені по ряду критеріїв на 14 розділів. В даний час в них налічується понад 2,6 тис. предметів, що відображають історію розвитку різних видів європейського і східного образотворчого, декоративно-прикладного, збройового мистецтва протягом п'яти століть.

«Мені дуже сподобалося на виставці в галереї «АВЕК». Багато цікавих картин, графіки, експонатів збройового мистецтва. Я був вражений майстерністю талановитих людей, які створили ці шедеври. Треба долучатися до прекрасного, адже мистецтво змиває з душі пил буденного життя. Я залюбки б відвідав галерею ще не один раз», - зазначив курсант Максим Калішевський.

Відвідування культурно-мистецьких закладів сприяє духовному розвитку, покращенню естетичних смаків гвардійців, дає змогу зазирнути в давнє минуле та побачити здобутки сьогодення.

старший лейтенант Ігор Височин,

фото Артема Заїки