новини

Майстер-клас від парадного розрахунку Академії

19.10.2017 07:50

Курсанти Національної академії взяли участь у конкурсі прапороносців.

Конкурс пройшов на базі Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №124. Участь в змаганнях прапороносців взяли понад двадцяти представників з різних шкіл міста. Вони демонстрували свої навички в виконанні стройових прийомів, а саме у винесенні бойового прапору.

Досвідчене журі, до складу якого ввійшли військовослужбовці Збройних Сил України, ветерани війни, вчителі та представник Національної академії, капітан Павло Лівер, мали завдання визначити кращих і нагородити визначними місцями.

Розпочався конкурс з «майстер класу» від курсантів Національної академії Національної гвардії України. Військовослужбовці мали честь показати молодому поколінню приклад, виставивши свою прапороносну групу в святковій залі. Вони урочисто обійшли певну територію залу, пронісши перед присутніми бойовий прапор України та проспівавши гімн. Далі курсанти парадного розрахунку для всіх присутніх продемонстрували елементи стройового вишколу з карабінами та шаблями.

А вже згодом розпочались конкурсні номери. Усі без винятку вихованці продемонстрували стройовий вишкіл, знання правил поводження з державним прапором, підтримання його авторитету як символу країни.

В якості подарунку, конкурсанти отримали святкові виступи школярів з яскравими танцями, запальними піснями та ліричними віршами.

«Даний захід є важливим для розвитку традицій, формування у школярів високої патріотичної свідомості, гордості й поваги до державних символів України. Дуже цікаво спостерігати за школярами, адже всі вони дуже старалися, і кожна команда намагалася виступити якнайкраще. Також приємно було бачити захват всіх команд від виступів нашого парадного розрахунку», - розповідає капітан Павло Лівер.

Наприкінці заходу, члени журі оголосили переможця конкурсу. Організатори свята подякували всім присутнім та учасникам заходу за зібраність та активність.

Анастасія Кузьміна,

фото Яни Щербини