новини

Гвардійці Академії Нацгвардії відвідали Свято-Озерянський храм

20.10.2017 09:21

Вихованці командно-штабного факультету побували в одному з найкрасивіших храмів Харкова.

Курсанти Національної Академії доволі часто відвідують служби в храмах, збагачуючи свій внутрішній світ. Саме в день святкування Покрови Пресвятої Богородиці, військовослужбовці командно-штабного факультету ознайомилися з історією створення та діяльності Свято-Озерянського храму, а також поспілкувалися з настоятелем цього храму.

Присутніх вразив храм не лише з релігійної точки зору, а й з естетичною – адже у ньому сплелися архітектурні мотиви візантійського та древньоруського стилів. Будівля вражає своєю помпезністю та красою.

Староста собору люб`язно провів курсантам екскурсію по храму та розповів історію його заснування, провів їх до дзвіниці, де й виконав православний звичай, задзвонив у дзвони у зазначений час, щоб оповістити громаду про початок церковної служби. З дзвіниці відкривається казковий вид на окраїну Харкова, а звуки дзвону чутно дуже далеко.

«Я вперше опинився на дзвонарі у храмі, і вперше воочию бачив, як б’ють у дзвони. Ця картина несамовито надихає, наповнює позитивною енергією, а все зле й негативне зникає і забувається. Озерянський храм переповнює вірою та духовною силою. Сама церква вражає своїми іконописом та оздобленням переважно в стилі українського бароко», - ділиться своїми враженнями курсант Олександр Мільчинський.

З чистою душею та думками гвардійці відбули до Академії. Візит до храму додав сил для навчання і залишив по собі тільки найкращі емоції.

Олексій Бистріченко,

фото Олександра Мільчинського