новини

На Київському факультеті провели круглий стіл щодо відзначення в Україні 500-річчя Реформації

20.10.2017 14:52

У відповідності до вимог Указу Президента України та Рішення Кабінету Міністрів України щодо відзначення в нашій державі 500-річчя Реформації, на Київському факультеті Національної академії Національної гвардії України був проведений круглий стіл на тему: «Реформація і протестантизм: вплив на світову цивілізацію та українську історію».

Захід був підготовлений і проведений за ініціативи Всеукраїнського міжконфесійного релігійного християнсько-військового братства та підтримки структур по роботі з особовим складом.

Для участі у круглому столі були запрошені фахівці відділення релігієзнавства Інституту філософії НАН України ім. Г. Сковороди: доктор філософських наук, професор Петро Яроцький та кандидат філософських наук, доцент Віта Титаренко, президент  Всеукраїнського міжконфесійного релігійного християнсько-військового братства Сергій Лисенко, кандидат філософських наук, доцент, ветеран Національної гвардії України та віце-президент братства Володимир Глуховський.

Метою заходу стало сприяння розширенню загальних знань та світогляду курсантів, вміння з наукової точки зору оцінювати релігійні процеси, які відбуваються в Україні.

У роботі круглого столу прийняли участь професорсько-викладацький склад факультету та курсанти. Під час наукової дискусії були розглянуті проблеми впливу Реформації на релігійне, історичне та суспільно-політичне життя світу та України зокрема, розвиток військової справи та воєнного мистецтва у 16-17 столітті.

«Кожен учасник круглого столу здобув новий вантаж знань з проблем релігієзнавства, який знадобиться йому у подальшій роботі з підлеглими у військах», - підкреслив начальник факультету полковник Дмитро Корнієнко.

Пізнавальний інтерес у курсантів викликала інформація про стан протестантизму в Україні, роль протестантських церков та релігійних організацій у суспільно-політичному життя нашої країни.

Володимир Глуховський, Альона Крижановська,

фото сержанта Віталія Войчука