новини

Солдати-строковики поповнили лави Національної академії

20.10.2017 15:19

До Національної академії Національної гвардії України прибули призовники, які проходитимуть строкову службу.

15 солдат з Кіровоградської області будуть служити в батальйоні забезпечення навчального процесу. Половина з майбутніх строковиків мають вищу освіту та водійські права. Серед новобранців: електромонтери, слюсарі, авторемонтники, будівельники, столяри, водії. Усі вони єдині у своєму бажанні здобути нові знання та навички, а дехто з юнаків планує пов’язати свою долю й у майбутньому зі служінням українському народові.

У перший день в Академії Нацгвардії майбутні солдати познайомились з безпосередніми командирами та адміністрацією зборів, отримали форму, пройшли гігієнічні заходи та медичний огляд.

 «Вибір цих юнаків служити є дуже важливим на сьогодні. За час служби, строковики матимуть змогу розвиватися і покращувати свої професійні якості. Тим, хто краще зарекомендує себе, ми запропонуємо проходження служби на контракті або можливість отримати безкоштовно вищу освіту в нашому навчальному закладі. Перспективи в них є, варто старатися та сумлінно служити», - розповідає начальник відділу по роботі з особовим складом полковник Юрій Драган.

 В Академії хлопці пройдуть курс молодого бійця, у який будуть включені теоретичні та практичні заняття для формування первинних навичок, необхідних для служби. Чекають на солдат і практичні стрільби та водіння. По закінченню курсу молодого бійця, вони складуть військову присягу на вірність українському народові.

 «Ми робимо усе можливе, щоб юнаки швидко адаптувались до умов військової служби. За період служби всі відвідають визначні місця Харкова, різноманітні культурні заходи та виставки», – зазначив заступник командира батальйону по роботі з особовим складом Дмитро Кухарець.

Після проходження зборів, солдати будуть розподілені в роти для проходження служби, яких в батальйоні три: рота забезпечення навчального процесу, автомобільна та рота охорони та комендантської служби.

Прес-служба НА НГУ