новини

Майбутні офіцери відпрацювали практичні заняття у навчальному центрі

23.10.2017 15:38

На практичних заняттях з тактичної підготовки військ курсанти гуманітарного факультету Національної академії Національної гвардії України відпрацювали дії щодо організації бойової служби на блокпосту, де виконували завдання, пов’язані з несенням безпосередньої бойової служби та приймали рішення у разі надзвичайних обставин.

Протягом практичних занять гвардійці розглянули питання щодо порядку оформлення бойових та графічних документів, організації служби старшим блокпоста, дії особового складу під час виконання поставлених завдань та при ускладненні обстановки в районі виконання завдання.

«Знання, здобуті на заняттях з тактичної підготовки військ - це одна з важливих складових підготовки військовослужбовців та майбутніх офіцерів Національної гвардії України», - звернувся до курсантів керівник заняття підполковник Олексій Луньов.

На заняттях з бойового забезпечення на тактичному полі військовослужбовці практично удосконалювали свої навички щодо мінування та розмінування місцевості, виконували норматив по облаштуванню блокпосту та одиночних окопів. Полковник Олександр Старух та підполковник Геннадій Радіонов розповідали, як правильно встановлювати міни та маскувати їх на місцевості, щоб їх не виявив противник.

«Для мене це багатий досвід, я впевнений, що він знадобиться мені у моїй подальшій офіцерській службі на посаді старшого блокпоста», - ділиться враженнями сержант Дмитро Зубов.

Викладачі показали, як правильно повинні бути вириті траншеї, щоб у разі нападу ворога була можливість швидко знайти безпечне місце для ведення вогню. Крім того, курсанти вирушили на спеціально відведену ділянку тактичного поля, де отримали завдання вирити окоп для стрільби лежачи.

«На перший погляд здається, що вирити окоп не така вже й важка задача та 30 хвилин буде достатньо. Але особисто мені здалося, що пройшло хвилин п’ять, не більше, за той час, що ми копали. Було важко, але я практично відпрацювала цей норматив і тепер бачу, які я маю виправити помилки в виконаній роботі, щоб досягти відмінного результату», - розповідає курсант Аліна Старченко.

На занятті в кращу сторону були відмічені старший сержант Ігор Шафігулін, старший солдат Денис Довгун та солдат Мар’яна Дробик.

«Курсанти були дуже зацікавлені та проявляли старанність в усіх питаннях, які були розглянуті на занятті та практично відпрацювали їх в повному обсязі. Я задоволений роботою та організацією навчальних груп», - підвів підсумки заступник начальника кафедри тактики підполковник Геннадій Радіонов.

Відпрацювання даних питань на занятті надзвичайно захопило всіх курсантів, кожен з ентузіазмом та відповідальністю ставився до виконання практичних елементів.

Вікторія Максюта, МарянаДробик,

фото авторів та Олександра Гарячого