новини

Спортивне дозвілля курсантів гуманітарного факультету в польових умовах

23.10.2017 15:41

В навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України, у вільний від занять та служби час, для курсантів гуманітарного факультету були організовані спортивні змагання.

Кожен військовослужбовець, чи то хлопець, чи дівчина, мали змогу позмагатися у спритності, силі та швидкості.

Спортивні змагання складалися з п’яти видів. В підтягуванні на перекладині найкраще себе проявив курсант-випускник Андрій Хитрий, виконавши 30 повторень. В комплексно-силовій вправі найкращий результат (60 повторень) показала курсант першого року навчання Ксенія Захаріна.

«Було дуже весело та енергійно. Усі, без сумніву, виклалися на повну та показали свої найкращі здібності. Особисто я дуже задоволений таким відпочинком. Учасники команд згуртувалися в єдиній меті - перемога», - ділиться своїми враженнями старший солдат Вадим Собора.

В естафеті  на 300 метрів найкращі результати показали курсанти Володимир Жугайстер та курсант Віктор Середа. У воєнізованій естафеті та перетягуванні канату впевнено дійшли до перемоги курсанти старших років навчання, показавши гарний приклад своїм молодшим побратимам.

«Щоб відмінно виконувати поставлені завдання, колектив підрозділу повинен якісно підготуватися, вміти правильно відпочити. Спортивні змагання додали кожному гвардійцю сил та наснаги для продовження навчання, несення служби, залишивши по собі тільки найкращі емоції. Таким чином, курсанти гуманітарного факультету показали себе справжніми воїнами, патріотами своєї Батьківщини, які з честю можуть захищати свою землю», - зазначив заступник начальника факультету по роботі з особовим складом підполковник Олександр Загребельний.

Проведення спортивних свят з курсантами має на меті не тільки фізичний розвиток, а й насамперед виховну мету. Молоді правоохоронці вчаться діяти в команді, допомагати один одному, а також розвивають змагальний дух та тренують особисту витривалість.

Аліна Іваніщак,

фото Мар’яни Дробик