новини

В Академії обговорили питання удосконалення техніки та тактики застосування заходів фізичного впливу

26.10.2017 14:29

На кафедрі фізичної підготовки та спорту, згідно плану наукової роботи, було проведено науково-практичний семінар на тему: «Заходи фізичного впливу».

[wpeslider id=39367]

У роботі семінару взяли участь представники командно-штабного факультету, а саме взвод спеціального призначення, члени збірної команди Національної академії Національної гвардії України зі службово-бойових єдиноборств. На захід було запрошено представників Харківського національного університету внутрішніх справ.

Протягом науково-практичного семінару присутні розглянули питання удосконалення техніки  та тактики застосування заходів фізичного впливу, таких як, ударна та кидкова техніка, больові та задушливі прийоми в стійці та партері.

Заслужений тренер України підполковник Олександр Хацаюк  представив до уваги присутніх практичне виконання технічних особливостей трансформації спортивної техніки єдиноборств у службово-прикладну.

Представник університету внутрішніх справ, кандидат наук з фізичного виховання, доцент кафедри спеціальної фізичної  підготовки Олег Ярещенко продемонстрував техніку та тактику застосування спеціальних засобів та штатного озброєння поліцейських.

«Науково-практичний семінар є чудовою школою для фахівців єдиноборств та усіх правоохоронців. Протягом заходу ми на практиці розглянули безліч прийомів, які можуть стати в нагоді військовослужбовцям. В подальшому, з рамках обміну досвіду, ми плануємо сумісні тренування», - зазначив підполковник Олександр Хацаюк.

Науково-практичний семінар пройшов на високому науково-методичному рівні. Всі учасники отримали сертифікати,  а найбільш активні – курсанти Марія Шиленко та Артур Коваленко нагороджені грамотами.

Під час семінару учасники обмінялись цікавими думками, реалізація яких сприятиме ще більшій популяризації ідеї здорового способу життя.

Прес-служба НА НГУ