новини

Майбутні офіцери підрозділів спеціального призначення відпрацювали практичні питання в навчальному центрі

26.10.2017 14:58

Курсанти взводу спеціального призначення командно-штабного факультету опрацювали питання, пов’язані з роботою спеціальних підрозділів під час супроводження високопоставлених осіб на транспорті та під час посадки та висадки з нього.

Протягом заняття курсанти відпрацювали практичні питання організації безпечного переміщення важливих для держави людей, в моменти неспокійної оперативної обстановки, а також під час ускладнення обстановки та збройних нападів. Майбутні офіцери спочатку відпрацювали фізичні прийоми необхідні для виконання завдань такого роду, а вже після цього практично моделювали обстановку та відпрацьовували тактику дій.

«Це питання є досить важливим в процесі підготовки майбутніх офіцерів спеціального призначення. Враховуючи обстановку, яка на сьогодні склалася в нашій країні, ми намагаємось передбачити усі можливі сценарії розвитку подій під час нападів. Крім того, ми відпрацьовуємо дії особового складу за умови різного складу груп супроводження - починаючи від однієї людини і до групи з шести чоловік, або за умови охорони групи людей з розподілом зон відповідальності. А одним з навчальних питань є самостіна практика, коли курсанти взагалі мають самостійно визначити тактику дій, прийняти миттєве рішення по відбиттю нападу, а потім ми розбираємо та обговорюємо, що було вірно, а що ні – так вони вчаться тактично мислити», - зазначив доцент кафедри управління повсякденною діяльністю підполковник Максим Голубок.

«Ці заняття є одними з моїх найулюбленіших. По-перше, ми дізнаємось багато нового та важливого для нашої майбутньої професії. По-друге, ми маємо змогу тут вчитись приймати рішення і робити це швидко. З кожним заняттям я бачу, що мої дії стають впевненішими та згодом доходять до автоматизму», - розповідає старший сержант Роман Андренко.

Прес-служба НА НГУ та

Олексій Бистріченко