новини

Святковий концерт на честь визволення нашої держави

27.10.2017 10:40

В Академії відзначили День визволення України від фашистських загарбників.

Саме в цей день для ветеранів, почесних гостей було організовано святковий концерт. Більше 70 років відділяє нас від тих днів, коли Україна була звільнена від окупантів. Але подвиги наших героїв в пам’яті поколінь будуть жити вічно.

Ветеран Другої світової війни, полонений фашистських військових лагерів Освенцем, Маутхаузен та Лінц Маліцький Ігор Федорович звернувся до присутніх: «Саме на українській землі у роки Другої світової війни визначалася подальша доля людства — тут відбулися одні з наймасштабніших та найбільш кровопролитних битв із ворогом. Українці пишаються героїзмом, силою духу та мужністю людей, які у ті буремні роки звільнили від окупантів нашу землю. Пам'ять про тих, хто не шкодував себе, рятував рідну землю і приніс перемогу над окупантами, живе і нині. Тож, хай Україна живе і процвітає».

Учасники урочистого зібрання вшанували пам'ять загиблих військовослужбовців в роки Другої світової війни, під час охорони громадського порядку та проведення антитерористичної операції хвилиною мовчання.

Зі святом усіх присутніх привітали вокальні та танцювальні гуртки Академії. На концерті лунали фронтові пісні, військові танці були сповнені переживань, а вірші тамували дихання у присутніх.

   Пам’ятаймо славну історію нашого народу, славімо наших ветеранів, наших героїв!

Довідка:

Малицький Ігор Федорович (народився 12 лютого 1925 у м. Харків) — вчений у галузі технології та складальних процесів у машинобудуванні, завідувач кафедри технології машинобудування Української інженерно-педагогічної академії.

Малицький Ігор Федорович відомий також як колишній в'язень фашистських концтаборів, антифашистський діяч, заступник голови, голова Харківської обласної ради борців антифашистського опору, колишніх в'язнів фашистських концтаборів. Бере активну участь у вихованні молоді.

Під час окупації до березня 1942 року перебував у м. Харкові. У 1943 році був забраний німецькими окупантами для відправки до Німеччини. Втік на територію Чехословаччини, був заарештований та відправлений у в'язницю міста Кладно.

Служба в артилерії розпочалась в Австрії, а з 1946 року у Німеччині;— 273-й гвардійський гаубичний полк 2-ї танкової армії. Закінчив строкову службу старшим сержантом. В даний час капітан.

Малицький Ігор Федорович є найстарішим діючим викладачем Української інженерно-педагогічної академії. Він освоїв персональний комп'ютер після 80-ти років, і зараз сам верстає свої навчальні посібники, є більш кваліфікованим користувачем ПК, ніж середньостатистичний студент.

Прес-служба НА НГУ