новини

У гвардійців пройшло заняття щодо порядку використання засобів індивідуального захисту

27.10.2017 07:00

В Національній академії Національної гвардії України з курсантами командно-штабного факультету пройшло заняття з бойового забезпечення на тему: «Засоби індивідуального захисту органів дихання та шкіри, порядок користування ними».

Заняття провів старший викладач кафедри тактики майор Артем Ковтуненко, який акцентував увагу майбутніх офіцерів на те, що засоби індивідуального захисту органів дихання і шкіри використовуються у зонах надзвичайних ситуацій і повинні запобігати наднормативній дії на людей небезпечних і шкідливих аерозолів, газу і парів, що попали у навколишнє середовище. Крім того, курсанти вивчили різні методи та способи виявлення небезпечних хімічних речовин, їх вплив на організм людини.

Під час практичної частини курсанти тренувались одягати та знімати  засоби індивідуального захисту, використовували засоби індивідуального захисту в умовах надзвичайних ситуацій для запобігання і зменшення заподіяної шкоди та ураження людей.

«Метою заняття було навчити курсантів практичному використанню засобів індивідуального захисту в різних умовах застосування противником зброї масового ураження. Весь особовий склад впорався на добре та відмінно», - зазначив майор Артем Ковтуненко.

Заняття пройшло цікаво і було насичене корисною інформацією, адже знання та вміння користуватися засобами індивідуального захисту та уміння надавати необхідну допомогу постраждалим завжди є актуальним.

Прес-служба НА НГУ