новини

Особовий склад Академії Нацгвардії показав свої досягнення художньої та народної творчості

27.10.2017 14:36

Доброю традицією в Національній академії Національної гвардії України стало проведення восени огляд-конкурсу самодіяльності художньої творчості, на якому військовослужбовці та члени іх сімей, викладачі, курсанти, студенти презентують свої роботи.

Величезнe кількість робіт було показано у виставковому залі центра культури Академії.

На виставці представлені роботи майстрів-аматорів з різних видів народного мистецтва, а саме натюрморти, пейзажі, вироби з кераміки, фотороботи, живопис, різьбярство, дерев’яні скульптури, графіку, писанки, прикраси з бісеру та натуральних каменів, роботи в стилі квілінг та інші.

Проте, найбільш визначальною особливістю виставки є виразна національна домінанта, адже кількість експонатів, направлених на відчуття патріотизму та поширення народної любові до України збільшується з кожним роком. На конкурсі були представлені різновиди робіт, які презентували всю велич українського народу та його культуру, своєрідну енергетику і дух та підкреслили надзвичайно високу цінність мистецтва.

Особливе зацікавлення у присутніх викликали наступні роботи – вишивка «Японське подвір’я» Жанни Годлевської, фотороботи молодшого сержанта Богдана Вовченко, виріб з металу «БТР 4Е» старшого солдата Віталія Катігроба, макраме Діни Гетьманець, малюнки старшого сержанта Павла Мав’єнка,  цикл робіт в техніці витинанка Дар’ї Бондарь.

Аматори, які вперше брали участь у виставці, мали щасливу нагоду показати свої роботи широкому загалу, обмінятися враженнями з учасниками, почути думки відвідувачів виставки. Можливо, для когось із них вона стане стартовим майданчиком у їхній виставковій діяльності.

«Метою нашої виставки є надання працівникам навчального закладу можливості розкрити свій творчий потенціал та представити його на загальний огляд. Подібні конкурси сприяють естетичному та духовному збагаченню людини. З кожним роком зростає кількість бажаючих показати власні творіння, результатом чого є розширення жанрового розмаїття представлених робіт», - зазначив т.в.о. заступника начальника Національної академії Національної гвардії України по роботі з особовим складом полковник Юрій Драган.

Надзвичайно приємно було відзначити велику увагу курсантів та студентів до мистецтва, адже молодь повинна активно приймати участь у виставкових заходах, тому що це стимулює подальший розвиток особистості.

Виставка подарувала багато позитивних емоцій та допомогла показати необмежену палітру творчості особового складу Академії.

Прес-служба НА НГУ