новини

Військовослужбовці Академії за контрактом показали свій рівень підготовки

30.10.2017 13:03

Офіцери за напрямками перевірили рівень професійних навичок військовослужбовців за контрактом під час здачі заліків з професійної підготовки.

Розпочалася здача із стройового огляду, який провів начальник відділу родів військ та служби полковник Олег Деркач. Перевірка проводилась по навчальним місцям, де відповідальні офіцери перевіряли рівень підготовки.

Особлива увага перевіряючих була направлена на перевірку практичних навичок військовослужбовців. У вогневому комплексі військовослужбовці практично виконали нормативи неповного розбирання та збирання пістолета Макарова та автомата Калашникова. Останнім етапом заліку з вогневої підготовки були практичні стрільби з пістолету Макарова.

«Сьогодні ми перевіряли теоретичні знання та практичні вміння військовослужбовців за контрактом. Всі вони показали добрі результати. І це, безперечно, є наслідком постійних занять з вогневої підготовки, які ми проводимо. Хоча попереду їх чекають стрільби в навчальному центрі Академії, тож підбивати підсумки ще рано», – розповів старший викладач кафедри озброєння та стрільби підполковник Михайло Зюбан.

Загалом військовослужбовці за контактом здавали заліки з вогневої, гуманітарної, тактичної, фізичної, стройової підготовки та Статутів Збройних сил України.

«Я задоволений результатами здачі професійної підготовки військовослужбовцями за контактом. Всі вони проходять службу в навчальному закладі і теж мають бути прикладом виконання своїх службових обов’язків  для курсантів, які поряд з ними навчаються», - зазначив т.в.о. начальника Національної академії Національної гвардії України полковник Сергій Мартиненко.

Прес-служба НА НГУ