новини

Курсанти факультету економіки і менеджменту ознайомились з історією правоохоронних структур Харківської області

30.10.2017 13:19

Курсанти факультету економіки та менеджменту відвідали Харківський музей внутрішніх справ, де мали змогу познайомитися історією правоохоронних органів за останні сто років.

У мальовничому будинку палацу культури при головному управлінні МВС, яке в кінці XIX століття звели за проектом легендарного архітектора Олексія Бекетова, розташований «музей міліції». У трьох залах зібрані унікальні документи та експонати, які дають повне уявлення про те, яка нелегка робота працівників органів внутрішніх справ.

Курсанти побачити велику  кількість зброї, архівних документів, речових доказів та фотографій. Екскурсовод розповів про героїзм міліціонерів та про самих підступних злочинців.

«Було дуже цікаво дізнатися про роботу правоохоронців в різні роки існування нашої країни. Найбільше мені сподобалося зібрання форми з різних куточків світу та зразки зброї, які були вилучені в злочинців», - розповідає курсант Владислав Кушнаренко.

Після екскурсії, неподалік від музею, курсанти оглянули "Сім дивовижних  місць Харкова" - біломармурові макети кращих архітектурних споруд міста: Держпрому, Успенського Собору, пам'ятника Т. Шевченка, Благовіщенського собору, ротонди "Дзеркальний Струмінь", "Будинку зі шпилем" та  Покровського собору.

Редколегія факультету економіки і менеджменту