новини

Практичні заняття на контрольно–диспетчерському пункті

30.10.2017 15:18

Курсанти-психологи гуманітарного факультету Національної академії Національної гвардії України на практичних заняттях з тактичної підготовки відпрацювали на контрольно–диспетчерському пункті питання з приймання спецконтингенту у слідчому ізоляторі, конвоюванню спецконтингенту до спецвагону, розміщення в’язнів по камерах, приймання та здавання спецконтингенту на обмінних пунктах.

Викладач кафедри управління повсякденної діяльності Сергій Пташка та досвідчений начальник планової залізничної варти військової частини 3005 старший прапорщик Володимир Долбня ознайомили гвардійців із транспортними  та залізничними засобами, які використовуються під час конвоювання засуджених та порядок роботи складу варти на КДП та під час слідування.

«Сьогодні на занятті з предмету «Основи бойової служби планової залізничної варти» кожен курсант на практиці  відчув себе у ролі начальника варти та помічника начальника планової залізничної варти при прийомі спецконтингенту у СІЗО, при посадці та висадці спецконтингенту на обмінних пунктах, та дії варти згідно бойового розрахунку», - зазначив викладач Сергій Пташка.

По закінченню заняття курсанти оволоділи навичками підготовки та порядку несення служби у плановій залізничній варті посадовими особами та дій чатових на постах.

«Такі заняття дуже потрібні курсантам. За допомогою саме таких, практичних занять, на яких можливо все побачити власними очима та є змога самому на практиці відпрацьовувати всі питання і здобувається той самий дорогоцінний досвід. Такі заняття є дуже важливими та найбільш цікавими для нас протягом навчання», - ділиться своїми враженнями сержант Віталій Тарасенко.

Руслан Калашник,

фото Василя Куценка