новини

Курсанти Київського факультету відвідали Києво-Печерську лавру

31.10.2017 12:57

Задля культурного та духовного виховання військовослужбовців група по роботі з особовим складом Київського факультету влаштувала екскурсію для курсантів першого року навчання до найбільшої історико-культурної та православної пам’ятки країни.

Під час екскурсії гвардійці ознайомилися з історією Києво-Печерської лаври, оглянули головні історико-культурні пам’ятки, зокрема Троїцьку надбрамну церкву, Успенський собор, Трапезну церкву з палатою, відвідали Ближні печери. Останні особливо зацікавили військовослужбовців.

«Екскурсія для мене стала відкриттям, адже я раніше жив далеко від столиці і жодного разу тут не був. Велич світової православної святині вражає та захоплює дух. Сьогодні, мій світогляд збагатився новими поняттями культурних, моральних та духовних цінностей. Я переконався, що Києво-Печерська лавра має унікальну художню цінність та відображає розвиток української культури і духовності», - поділився враженнями курсант першого року навчання Олександр Звонарьов.

На території Києво-Печерської Лаври розташований  оглядовий майданчик, звідки відвідувачі можуть спостерігати за панорамами міста, а також видами діючого монастиря. Саме це найбільше вразило військовослужбовців.

Курсанти взяли участь у богослужінні та відвідали музей мініатюр.

Нові знання, цікаві факти про духовну скарбницю – все це стало справжнім відкриттям для курсантів, що лише починають пізнавати місто, де навчаються.

Альона Крижановська,

фото Георгій Кульганський