новини

Викладач Академії проходить навчання на вищому міжнародному курсі

01.11.2017 12:21

Представники жандармерії Румунії організували Вищий міжнародний курс на базі Школи підготовки офіцерів жандармерії у місті Бухарест, який триватиме протягом трьох місяців.

Зазначений курс започатковано у 2003 році спільно з Національною жандармерією Франції. Курс має на меті підготовку представників правоохоронних структур, які у майбутньому будуть розглядатися в якості офіцерів штабу міжнародних місій або братимуть участь у міжнародних операціях з підтримання миру та безпеки на інших керівних посадах. У навчанні беруть участь представники країн Європи, Африки та Азії. Викладач мовного відділу Національної академії капітан Ілля Ященко проходить підготовку на даному курсі вже протягом двох місяців.

 «Даний курс є чудовою можливістю перейняти міжнародний досвід виконання Операцій по підтриманню миру і безпеки у світі  та отримати практику роботи командира правоохоронних структур Франції та Румунії. Кожний аспект підготовки офіцера відпрацьовується декілька разів теоретично та практично, що є дуже ефективною методикою. Офіційною мовою курсу є французька. Офіцери з Франції, Румунії, Молдови, Марокко, Лівану, Йорданії та Мадагаскару діляться своїми знаннями та досвідом. Дуже цікаво спостерігати та вивчати  методику роботи, яка існує в інших країнах. Крім того, для офіцерів курсу було організовано ознайомлення з порядком організації та роботи підрозділів Жандармерії Румунії. Румунія, що вступила до Європейського союзу у 2007 році, перейняла багато міжнародного досвіду роботи і змінила підходи у багатьох аспектах правоохоронних структур», - ділиться  своїми враженнями капітан Ілля Ященко.

У квітні 2015 року Міжнародний курс отримав офіційний сертифікат ООН, який відповідає нормам та вимогам ООН для підготовки персоналу перед направленням до міжнародних миротворчих місій.

Прес-служба НА НГУ