новини

Курсанти Національної академії готуються до стрибків з парашутом

01.11.2017 10:00

На базі містечка парашутно – десантної (штурмової) підготовки навчального центру Національної академії Національної гвардії України з курсантами командно-штабного факультету було проведено практичне заняття з парашутної підготовки.

Курсанти-випускники вже давно ознайомлені з основами парашутно – десантної підготовки і перейшли від теорії до практики. Містечко має всю необхідну матеріальну базу. Під наглядом інструктора, курсанти здійснювали відділення від "борта" і безпарашутний спуск по адаптору з 10-метрової висоти.

«Я в захваті від сьогоднішніх занять. Вони нам давно знайомі, дуже корисні і з практичної точки зору такі заняття надають необхідні навички майбутнім лейтенантам для служби у військах. Заняття допомогли побороти особистий страх висоти і я з нетерпінням очікую здачі заліків на допуск до стрибків», - розповідає старший сержант Роман Андренко.

"Метою даної допідготовки є надання курсантам первісних навичок і алгоритмів дій. Адже під час реальних стрибків часу на роздуми буде небагато і треба буде діяти машинально. Спецпризначенці, які успішно складуть заліки, виконуватимуть свій перший стрибок з висоти 800 метрів", – підсумував начальник парашутно-десантної підготовки Національної академії полковник Володимир Халеп.

За результатами занять, курсанти впорались з практичними стрибками на відмінні оцінки.

Олексій Бистріченко,

фото автора