новини

Офіцери-магістри вдосконалили навички із керування броньованою технікою

06.11.2017 15:55

На базі автодрому навчального центру Національної академії Національної гвардії України з офіцерами-магістрами денної форми навчання  пройшло заняття з дисципліни:«Бойове застосування озброєння, військової та спеціальної техніки».

Заняття на тему: «Водіння сучасних зразків броньованої техніки» провів доцент кафедри експлуатації та ремонту автомобілів та бойових машин Олег Іванченко.

Навчальні питання відпрацьовувались поетапно, з усіма елементами алгоритму роботи екіпажу. До заняття були залучені наступні зразки броньованої техніки: КРАЗ «Спартан», БТР-3Е, БТР-4Е.

Військовослужбовці по черзі займають місце командира, аби кожен офіцер мав змогу особисто здійснити командування екіпажем. Саме ясне розуміння і чітке виконання дій дозволяє здійснювати ефективне управління і виконання операцій різноманітного характеру.

«Заняття пройшло насичено. Командир зобов'язаний знати роботу своїх підлеглих, тому кожен попрацював в ролі не тільки командира, а і відчув на собі роботу інших осіб із складу екіпажу», – розповідає капітан Олександр Моклюк.

«Всі військовослужбовці добре підготовлені. Сьогодні офіцери відпрацювали вправи з основ водіння бойових машин, виконали водіння на підйомах та спусках по елементах та в цілому. Саме в таких умовах формуються необхідні професійні військові навички і уміння та гартується характер», - зазначив доцент Олег Іванченко.

Прес-служба НА НГУ