новини

З психологами територіальних управлінь та військових частин Національної гвардії України провели практично-тренінгові заняття

06.11.2017 16:04

На базі навчального центру Академії офіцери-психологи проходять практичні курси підвищення кваліфікації. Особливістю курсів є використання підручних засобів для організації психотренінгів в польових умовах.

Інструкторсько-методичне заняття організували психолог відділу психологічного управління Головного управління Національної гвардії України майор Денис Барановський та начальник психологічної служби військової частини 3022 м. Шостка майор Ігор Кількінов. Мета таких занять – навчити офіцерів-психологів  прийомам тімбілдінгу та спровокувати обмін думок та досвіду між навчаємими. 

Майстер-клас розпочався з легкого фізичного розігріву для того, щоб налаштувати всіх на єдину енергетичну волну і зконцентрувати на спільну справу.

Для облаштування навчальних місць цього разу використовували ліс — палки, дерева. Військовослужбовці на практиці виконали наступні вправи: падіння на довіру, вертикальне павутиння, лабіринт та літера «А». Наприкінці кожної вправи проводився дебріфінг, де кожен міг поділитися своїм досвідом та емоціями від пройденого.

Наприкінці заняття з офіцерами-психологами були обговорені та визначені проблемні питання, з якими вони стикаються у військових частинах під час організації та проведення практично-тренінгових занять. Особливу увагу військовослужбовці звернули на правильність дій керівника під час проведення заняття та порядок збору інформації другим психологом в процесі виконання практичних вправ.

«Проведені заняття направлені на згуртованість військових колективів, виявлення лідерів, вміння діяти командою, швидко приймати рішення в умовах екстремальної ситуації, – підкреслив старший лейтенант Дмитро Голуб.

«На сьогоднішній день офіцер-психолог частини має бути головним помічником для військовослужбовця, який тільки прибув до лав Національної гвардії України. Він має бути перекладачем тих психологічних станів, які відбуваються у військовослужбовця під час адаптації до служби. Психолог повинен підказати та скорегувати його поведінку у військовому колективі, так як робота психолога – це індивідуальна робота з кожним військовослужбовцем», - зазначив майор Денис Барановський.

Прес-служба НА НГУ,

фото майора Дениса Барановського