новини

Ґендер – великий і необхідний ресурс в секторі безпеки і оборони

07.11.2017 14:54

На базі Національної академії пройшли збори щодо впровадження ґендерної перспективи в реформу Національної гвардії України.

До Академії завітала радник командувача Національної гвардії України Вікторія Арнаутова та представники Головного управління НГУ.

Головна мета заходу – ґендерна оцінка, яка допоможе командуванню Академії визначити наявні організаційні ресурси для вирішення ґендерних питань.

Перед початком зустрічі з військовослужбовцями Вікторія Арнаутова ознайомилася з навчально-матеріальною базою Академії. Присутні оглянули вогневий комплекс та засоби інтерактивного навчання в ньому, спортивно-тренувальний і тренажерний комплекси та завітали до музею, де ознайомилися з історією та традиціями навчального закладу.

У ході роботи, представниці Головного управління Національної гвардії України зустрілися з військовослужбовцями, чоловіками та жінками Академії.

Вони розповіли офіцерам Академії про важливість ґендерного навчання та перспективи розвитку впровадження ґендерної тематики. Під час зустрічі з управлінням та науково-педагогічним складом навчального закладу, головним завданням було обговорення питань щодо інтегрування ґендерного компоненту в процеси перегляду навчальних планів і програм, упорядкування та оновлення ресурсів та застосування їх у викладанні, встановлення регулярних комунікацій із «зовнішніми» експертами, тренерами, лекторами для висвітлення різних аспектів ґендерних проблем.

Радник командувача Національної гвардії України провела фокусоване групове інтерв’ю та обговорила питання, які набувають особливої актуальності у контексті ґендерного підходу.

«Сьогоднішня дискусія щодо нових перспектив та підходів зі зміцненням механізмів забезпечення ґендерної рівності в стінах Академії пройшла в умовах конструктивного діалогу та взаємодовіри. Мета ґендерного навчання - надати курсантам і слухачам розуміння соціальних ролей та потреб жінок і чоловіків, сформувати нетерпиме ставлення до поведінки, що базується  на ґендерних упередженнях та дискримінації. Протягом зустрічі ми обговорювали питання щодо впровадження ґендерної рівності у навчально-виховний процес. Ціленаправлене та безперервне навчання надасть можливість використовувати отриманні знання та навички в повсякденній службовій діяльності», - зазначила радник командувача Національної гвардії України Вікторія Арнаутова.

Отримані в ході зустрічі результати дадуть можливість підготовки пропозицій командуванню Нацгвардії для конструктивних рішень щодо ґендерної інтеграції.

Прес-служба НА НГУ