новини

Курсанти Київського факультету практикували англійську мову з британським журналістом

09.11.2017 11:00

За сприяння відділення мовної підготовки факультету, з курсантами розпочато серію факультативних занять з вивчення англійської мови на базі Українського освітнього центру.

Відтепер курсанти будуть покращувати навички мовної компетентності шляхом спілкування зі співробітниками та запрошеними гостями – носіями мови з різних країн світу.

 «Англійська мова – це практична дисципліна, над вивченням якої потрібна постійна кропітка робота. Під час вивчення іноземної мови формується й комунікативна компетенція. Такі заняття є чудовим способом покращення знань та навичок використання англійської мови. Перед майбутніми офіцерами відкриваються нові перспективи для обміну професійним досвідом», - зазначив начальник відділення мовної підготовки факультету майор Іван Ковальчук.

Крім того, курсанти першого року навчання вже мали можливість поспілкуватися з цікавою людиною, у минулому військовим пілотом, а згодом автором та журналістом – Майклом Бедвеллом з Великобританії. Він розповів про себе та свій життєвий шлях. У свої вісімдесят два роки Майкл Бедвелл зацікавив курсантів та провів жваву англомовну дискусію, під час якої зовсім не відчувався мовний бар’єр. Для проведення заняття він використовував  роздатковий матеріал та мультимедійні пристрої. Курсанти під час заняття проявляли високий інтерес і активність, практикували застосування свого словникового запасу.

«В умовах відсутності англомовного оточення, таке спілкування з автентичними носіями англійської мови є величезним досвідом у її оволодінні, воно сприяє зануренню у реальну мовленнєву атмосферу, подоланню психологічних бар’єрів в англомовному спілкуванні. Володіючи іноземною мовою, людина автоматично відчуває себе впевненішою», - поділився враженнями курсант першого року навчання старший солдат Георгій Кульганський.

У подальшому на заняттях передбачається перегляд тематичних фільмів та роликів.

Молодший лейтенант Альона Крижановська,

фото автора