новини

Курсанти гуманітарного факультету відвідали історичний музей

09.11.2017 10:00

Курсанти гуманітарного факультету Національної академії Національної гвардії України є постійними відвідувачами музеїв, театрів, храмів міста Харкова, де вони розширюють свій кругозір та збагачують внутрішній світ.

В рамках проведення заходів до дня визволення України від фашистських загарбників особовий склад 116 навчальної групи, під керівництвом полковника Сергія Семенова, відвідав історичний музей, а саме експозицію, яка присвячена визволенню Харкова.

«В ході екскурсії я бачив з яким захопленням курсанти слухали екскурсовода. Мені дуже приємно усвідомлювати те, що курсантам не байдуже на історію рідного краю. Сподіваюсь, що цей інтерес не зникне та буде з ними завжди», - зазначив полковник Сергій Семенов.

У залі музею зібрано унікальна кількість різних документів та речей, які дають повне уявлення про те який був складний час. Екскурсовод люб’язно провела екскурсію та розповіла багато цікавих фактів  про Харків у період Другої Світової війни та про героїв, які відали своє життя заради визволення міста.

«Коли я йшла до музею, то не очікувала побачити таку кількість різноманітних цікавих експонатів та речових доказів війни. Візит до музею нагадав нам трагічні сторінки історію нашої Батьківщини, провів паралелі із сьогоденням на сході України, якій ми присягалися на вірність і захист українського народу», - розповідає курсант Ліліана Кучер.

Олена Малихіна,

фото Мар’яни Дробик