новини

В Академії пройшов конкурс на краще знання української мови

13.11.2017 14:46

В Національній академії Національної гвардії України відзначили День української мови та писемності – державне свято, спрямоване на підтримку української мови, її пропаганду і популяризацію  та, водночас, демонстрацію її краси й багатства, літературної довершеності.

Уже в восьмий раз із нагоди відзначення цього свята в Академії було проведено І етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та І етап Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Конкурс щорічно проводить колектив кафедри філології, перекладу та мовної комунікації. У змаганнях взяли участь курсанти і студенти гуманітарного та командно-штабного факультету.

«Вітаю усіх учасників з Днем української мови та писемності, а особливо тих, хто вперше приймає участь в конкурсі. Бажаю учасникам конкурсу показати свої найкращі знання і втілити їх у перемогу», - каже переможниця другого етапу Всеукраїнської олімпіади з української мови в номінації «Вправний стиліст», курсант гуманітарного факультету Аліна Труш.

Викладачі довели правила конкурсу. Завдання передбачали знання лексичних, граматичних та синтаксичних норм української літературної мови. Також в межах конкурсу було запропоновано творче завдання, що мало на меті перевірити уміння розмірковувати щодо актуальних для сучасного суспільства проблем та формулювати свої думки.

«Кожен українець повинен знати, берегти, збагачувати духовне надбання свого народу — рідну українську мову, мову великого народу, великої культури. Відзначення такого свята – це визнання ролі української своєрідності в процесі пробудження та формування національної свідомості. Тому, українці, бережіть рідну мову та хай вам щастить у конкурсі», - зазначила професор кафедри філології, перекладу та мовної комунікації гуманітарного факультету Поліна Ткач.

Усі ці заходи в межах свята гуртують нас на шляху відродження духовності, зміцнення державності, формування  громадянського світогляду. Переможці матимуть змогу гідно представляти Академію на обласному етапі конкурсів.

Поліна Ткач, Лілія Дорошина,

фото Вікторії Пудровської