новини

Близько сотні курсантів та офіцерів Академії здобули І та ІІ ступені військово-спортивного комплексу

13.11.2017 16:12

За результатами другого етапу огляду на кращу організацію фізичної підготовки і спортивно-масової роботи серед військових частин безпосереднього підпорядкування Національної гвардії України кращі військовослужбовці Академії здобули І та ІІ ступені військово-спортивного комплексу.

Загалом особовий склад навчального закладу Нацгвардії продемонстрував високий рівень фізичної підготовки та став одним із кращих підрозділів у військах. Так, 55 військовослужбовців отримали І ступінь та 41 військовослужбовець отримали ІІ ступінь військово-спортивного комплексу. В ході огляду перевірявся рівень фізичної підготовленості та виконання ступенів ВСК. Рівень визначався за результатами практичного виконання фізичних вправ, що характеризують розвиток витривалості, сили та швидкості. Курсанти та офіцерами здавали нормативи: «Підтягування на перекладині», «Біг на 100 м», «Біг на 3000 м» та «Загальна контрольна вправа на єдиній смузі перешкод».

«Досягнення, які продемонстрував особовий склад Академії, насамперед, демонструє високий рівень свідомості майбутніх офіцерів у саморозвитку та вдосконаленню професійних навичок. На сьогодні, курсанти мають змогу тренуватися у чудових умовах цілий рік. Новозбудований спортивний комплекс є дуже необхідним в процесі підготовки майбутніх офіцерів. Він дозволяє проводити заняття, не зважаючи на погодні умови. Особливо важливими є зали з кросфіту, рукопашного бою та спортивний майданчик», – зазначив старший викладач кафедри фізичної підготовки та спорту підполковник Руслан Анацький.

Начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-майор Сергій Соколовський вручив заслужені нагороди курсантам і офіцерам Академії та подякував за відмінну службу, представивши за приклад всьому особовому складу навчального закладу.

Прес-служба НА НГУ