новини

З офіцерами магістратури проведено відкрите заняття на іноземній мові

13.11.2017 18:34

З магістрами оперативно-тактичного рівня Національної академії Національної гвардії України проведено відкрите лекційне заняття на мові, що використовується у діловому спілкуванні країн-членів НАТО.

[wpeslider id=40023]

У відповідності до плану навчальної роботи кафедри службово-бойового застосування військових частин старшим викладачем кафедри майором Олександром Минько проведено відкрите заняття з дисципліни Управління військами та служба штабів за темою: «Документи, що розробляються штабами». Лекцію проведено зі слухачами магістратури всіх факультетів Академії. Особливістю заняття стало те, що всі навчальні питання лекції розглядались з використанням викладачем англійської мови. В ході лекції викладач активно використовував засоби наочного навчання, наводив приклади з особистого досвіду та досвіду використання військ в АТО, підтримував взаємозв’язок з аудиторією. Слухачі задавали питання і вели конспекти англійською мовою.

Майор Олександр Минько двічі проходив закордонне навчання за програмами співпраці з країнами зі складу FIEP та країнами-членами програми «Партнерство заради миру». Також, він виконував завдання  у  складі міжнародної місії ООН у республіці Ліберія. Під час виконання завдань майор Олександр Минько використовував англійську «наживо».  Цей досвід і став основою якісного проведення заняття на спеціальну тему.

«Сьогодні слухачі мали можливість прослухати лекцію англійською мовою. Безумовно, це сприятиме опануванню спеціальних термінів англійською. Кафедра прикладає зусиль щодо виконання вимог керівництва Національної гвардії України стосовно володіння англійською мовою офіцерами. Очевидно, що це є обов’язковою умовою приєднання до Південно-атлантичного альянсу» – зауважив начальник кафедри службово-бойового застосування військових частин, кандидат військових наук, доцент полковник Ігор Ролін.

Доцент кафедри службово-бойового застосування військових частин

підполковник Максим Адамчук